was successfully added to your cart.

A Basilicus is részt vesz a Magyar Borok Útja Rallye-n

Mint versenyhelyszín. 🙂 

Regőci Attila PR-üzletember jóvoltából 1996 óta augusztus utolsó hétvégéjén indul útjára a Magyar Borok Útja Rallye, ahol a versenyzők hazánk szebbnél szebb tájaival, pincészeteivel, pálinkafőzdéivel ismerkedhetnek meg. Az egyes állomásokon nemcsak kóstolásra van lehetőség, hanem megismerkedhetnek a helyi szokásokkal, körbejárhatják a birtokokat, pincerendszereket, beszélgethetnek hazánk kiemelkedő borászaival, pálinkakészítőivel.

A hazai borok és borvidékeink mellett a Rallye-nak célja a gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítése. A verseny sportszakmai igazgatója Majosházi Péter, a Chronomoto képviseletében, a Rallye társelnöke Schmidt Győző, a Danubiana Borászati Kft. ügyvezetője, biztonsági főnök Dr. Komáromi Endre, nyugdíjba vonult rendőrségi ezredes.

A versenyzőként induló közéleti személyiségek, neves üzletemberek, művészek, sportolók és újságírók évről évre nagy szolgálatot tesznek Magyarországnak, hiszen a médián keresztül hírt adnak az ország ismert szőlőtermő vidékeiről, borkultúrájáról, az út során látható idegenforgalmi nevezetességekről és arról a vállalkozói szellemről, amely jellemző Magyarországra.

A versenyzők sebességellenőrzése mellett szondáztatást is végeznek.

A verseny színvonalát jelzi, hogy elfogadta a fővédnöki felkérésüt dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, akik várhatóan részvevőként is jelen lesznek a 2015. évi versenyen.

A Basilicus Borkultúra Központ pedig mint versenyhelyszín csatlakozik be a jubileumi, XX. Magyar Borok Útja Rallye-ba. A versenyzők, a Központban végzett feladatairól hamarosan képeket is közlünk.

Leave a Reply