0

Basilicus a Sport TV-n

By 2015-11-02 Blog

Verseny? Szórakozás? Gasztronómia? Közlekedésbiztonság? Ez mind jellemző a Magyar Borok Útja Rallye-ra. Így kaphat helyet a Sport TV műsorán is a jubileumi verseny majd 50 perces összefoglalója, benne a Basilicus Borkultúra Központtal. A versenyzők a 3 napos bortúrán közel 1000 kilométert biztonságban teljesítettek, és felfedezték hazánk 3 történelmi borvidékét. A gyöngyösi befutón díjakat adott át dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Rallye egyik fővédnöke is.

“Méltó módon sikerült együtt megünnepelnünk a Magyar Borok Útja Rallye 20. születésnapját” – írják közleményükben a rallye szervezői. A rendezvény a számok tükrében is sikeresnek bizonyult: a versenyzők 3 nap alatt 3 borvidéket látogattak meg, amely 20 helyszínt és mintegy 30 pincészetet (köztük a Basilicus Szőlőbirtokot) jelentett. A mezőny 100 induló autót (köztük 40 db, a Ford, Opel, Peugeot és Citroën DS szponzorautót) és összesen 230 résztvevőt számlált, akik közel 1000 versenykilométert teljesítettek a 3 napos bortúra alatt. A résztvevők nemcsak a teljesítendő ügyességi feladatokra és vetélkedőkre koncentráltak, hanem a vidám versengés felhőtlen hangulatában új barátságok és üzleti kapcsolatok is köttettek.

“Továbbra is dedikált célunk a hazai borok, borvidékek, gasztronómia, turisztikai vonzerő, biztonságos közlekedés és környezetvédelem népszerűsítése, ezért is öröm számunkra, hogy a Magyar Borok Útja Rallye történetében először egy elektromos autó is indult, és zéró emisszióval, sikeresen teljesítette a távot” – olvasható a közleményben.

A szervezők természetesen jövőre is megrendezik a Rallye-t, melynek helyszínét még ugyan nem árulták el, de érdemes már most felírni az időpontot: 2016. augusztus 26-28! Bár a dátum még messze van, addig is, íme, a Sport TV-n sugárzott, a 2015-ös rallye kisfilmje, melyben a Basilicus Borkultúra Központ alapítója, Basa Richárd is nyilatkozik 17:21-től:

Leave a Reply