Szeretnéd elsajátítani a borászkodás titkait EGY NAP ALATT?

Esetleg van szőlőd, készítesz bort, de még nem teljes a tudásod, vagy csak szeretnéd fejleszteni a borkultúra ismereted és egy napig kiszakadni a megszokott hétköznapi teendőből? Akkor itt a helyed a Basilicus szőlőbirtok ,,Hobbiborász”-napján!

MIBŐL IS ÁLL EGY HOBBIBORÁSZ-NAP?

Elsajátíthatjuk, hogy a szőlő termesztéstől a technológia folyamatokon keresztül, egészen a borkészítésig és értékesítésig milyen utat jár be a szőlő, hogy minőségi bor készüljön belőle, amely bármilyen asztalon megállja a helyét! Nem utolsó sorban pedig teljes összképet kapunk a világ bortörténetéről!

A nap során érintett témakörök:

  • Szőlőfajták: szüreti előkészületek, borvidékek ismertetése, szüreti időpont, szüret megszervezése, vásárolt szőlő kritériuma, szállítás, szőlő minőségi átvétel
  • Szőlő fogadása: tárolása, hűtése, feldolgozás, zúzás, bogyózás, préselés
  • Mustkezelés: must paramétereinek mérése, must kezelése, must ülepítése, derítése
  • Erjesztés: hordóban, (hordó kezelése tisztítása), tartályban (irányított erjesztés)
  • Borkezelés: fejtés, kénezés, töltögetés, derítés, szűrés, palackozás
  • Palackozáshoz szükséges anyagok: üveg, dugó, csavarzár

A déli szünetben egy könnyű EBÉDdel várjuk a programon résztvevőket!

Az elméleti anyagok elsajátítása után pedig jöhet is egy rendkívül fakultatív BORKÓSTOLÓ, amely során a Furminttól az Aszúig, több egyedi boron keresztül ismerkedhetünk meg.

Tematikája:

  • Borhibák felismerése
  • Borkóstolási alapismeretek
  • Különböző borfajták megismerése

MI A KÉPZÉS CÉLJA?

A célja nem más mint, hogy otthoni környezetben is tudjon mindenki sikerélménnyel teli minőségi bort készíteni, vagy megfelelő ismeretanyagot szerezve tudatosan bor vásárolni, bor kóstolni!

Ha részt veszel a programon biztosan felejthetetlen élmény lesz számodra, hiszen a napodat egy szuper 8 hektáros bortokon, 2018 Magyarország legszebb szőlőbirtokán töltheted, Tarcalon, az egész napi jó hangulatért és tudás átadásáért pedig Kanczler András erjedésipari mérnök, szőlész-borász szakmérnök felel!

A KÖVETKEZŐ IDŐPONTUNK:
október 26. (szombat) 9.00 óra

Helyszín: 3915 Tarcal Könyves Kálmán u.15.

Jelentkezés határidő: 2024. október 24.

Jelentkezés, elérhetőség:
info@basilicus.hu | +36-70-338-0038

RÉSZVÉTELI DÍJ: 29.000,- Ft/fő

Amennyiben ez most nem lenne alkalmas, további időpontjaink idén:
– október 26.
– november 30.*

Ismerd meg a Basilicusnál Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok történetét!

* Az időpontváltoztatás jogát fenntartjuk!