
Szeretnéd elsajátítani a borászkodás titkait EGY NAP ALATT?
MIBŐL IS ÁLL EGY HOBBIBORÁSZ-NAP?
Elsajátíthatjuk, hogy a szőlő termesztéstől a technológia folyamatokon keresztül, egészen a borkészítésig és értékesítésig milyen utat jár be a szőlő, hogy minőségi bor készüljön belőle, amely bármilyen asztalon megállja a helyét! Nem utolsó sorban pedig teljes összképet kapunk a világ bortörténetéről!
A nap során érintett témakörök:
- Szőlőfajták: szüreti előkészületek, borvidékek ismertetése, szüreti időpont, szüret megszervezése, vásárolt szőlő kritériuma, szállítás, szőlő minőségi átvétel
- Szőlő fogadása: tárolása, hűtése, feldolgozás, zúzás, bogyózás, préselés
- Mustkezelés: must paramétereinek mérése, must kezelése, must ülepítése, derítése
- Erjesztés: hordóban, (hordó kezelése tisztítása), tartályban (irányított erjesztés)
- Borkezelés: fejtés, kénezés, töltögetés, derítés, szűrés, palackozás
- Palackozáshoz szükséges anyagok: üveg, dugó, csavarzár
A déli szünetben egy könnyű EBÉDdel várjuk a programon résztvevőket!
Az elméleti anyagok elsajátítása után pedig jöhet is egy rendkívül fakultatív BORKÓSTOLÓ, amely során a Furminttól az Aszúig, több egyedi boron keresztül ismerkedhetünk meg.
Tematikája:
- Borhibák felismerése
- Borkóstolási alapismeretek
- Különböző borfajták megismerése




MI A KÉPZÉS CÉLJA?
A célja nem más mint, hogy otthoni környezetben is tudjon mindenki sikerélménnyel teli minőségi bort készíteni, vagy megfelelő ismeretanyagot szerezve tudatosan bor vásárolni, bor kóstolni!
Ha részt veszel a programon biztosan felejthetetlen élmény lesz számodra, hiszen a napodat egy szuper 8 hektáros bortokon, 2018 Magyarország legszebb szőlőbirtokán töltheted, Tarcalon, az egész napi jó hangulatért és tudás átadásáért pedig Kanczler András erjedésipari mérnök, szőlész-borász szakmérnök felel!
A KÖVETKEZŐ IDŐPONTUNK:
október 26. (szombat) 9.00 óra
Helyszín: 3915 Tarcal Könyves Kálmán u.15.
Jelentkezés határidő: 2024. október 24.
Jelentkezés, elérhetőség:
info@basilicus.hu | +36-70-338-0038
RÉSZVÉTELI DÍJ: 29.000,- Ft/fő
Amennyiben ez most nem lenne alkalmas, további időpontjaink idén:
– október 26.
– november 30.*
Ismerd meg a Basilicusnál Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok történetét!
* Az időpontváltoztatás jogát fenntartjuk!


