Basilicus Rendezvény Központ

A Basilicus Borkultúra Központ fő profilja a tokaj-hegyaljai régiót átfogó bortúrák szervezése, valamint rendezvény helyszín és teljes körű turisztikai szolgáltatás biztosítása. A központ 40 fő számára tud helyszínt biztosítani, legyen szó magánrendezvényekről (esküvő, születésnapi rendezvény), céges rendezvényekről ( tréningek, szakmai továbbképzések), szakmai rendezvényekről (mini borfesztivál, borkóstoló). A vendégek részére korszerű turisztikai, humán, illetve oktatási infrastruktúra áll rendelkezésre.

Programok

Bortúráinkon keresztül komplex élményt kívánunk nyújtani a borkedvelőknek, ezért többféle programot is kínálunk, melyek során a vendégek megismerkedhetnek a régióval, annak történelmével, pincészeteivel, borászaival, a kézműves borkészítés és a borfogyasztás kultúrájával. Bortúra csomagjaink mindegyike teljes körű ellátást és változatos hétvégi programokat kínál, legyen szó kirándulásról, pincelátogatásokról, kóstolóval összekötött borvacsoráról.

Rendezvényhelyszín

A Borkultúra Központ épületében 30 fő számára tudunk kényelmesen helyet biztosítani. Az udvar füves gyepén 130 fő számára alkalmas rendezvény bonyolítható le.

Infrastruktúra

Szabadtéri – fedett grillterasz, látványpince, fedett (fehér színű rendezvénysátor), korszerű játszótér, akadálymentes kialakítás mozgáskorlátozottak számára, projektor, LED-Tv.

Bortúra

A Borkultúra Központ szervezésében végig kóstolhatod Tokaj-Hegyalja kézműves pincészeteit. Csoportos utak 12 főtől, kiscsoportos utak 5 főtől igénybe vehetőek!

Kiegészítő szolgáltatások

Szakértő személyzetet biztosítunk a borkóstolások, borvacsorák, bor- és dűlőtúrák lebonyolításához. Kádármester bemutató szervezhető igény szerint. Szállás és catering megszervezése biztosított.

Rólunk mondták

BORRAJONGÓ – Tarcal-Tállya tanulmányi kirándulás

szöveg és fotók: Milotta László
2014. július 3., | BORRAJONGO.BLOG.HU

A tarcali Basilicus Borkultúra Központ és a tállyai Oroszlános Borvendéglő és Borhotel jóvoltából igen eseménydús hétvégi programon vehettem részt június közepén Tarcalon és Tállyán. Hiába készülnek egyre nagyobb számban az ígéretes borok, Tokaj-Hegyalja számos helysége még csak mostanában kezd ébredezni Csipkerózsika-álmából.

A teljes cikk innen érhető el.

***

NOSALTY – Megmozdulni látszik Tokaj alatt a föld

szöveg: Máté Csaba; fotók: Gyöngy Péter és Máté Csaba
2014. július 3., | NoSalty.HU

Ebben több mint biztos vagyok, és ezt most a Tarcal-Tállya-Mád háromszögben éreztem, de nagyon.

A teljes cikk innen érhető el.

***

BORGŐZ BLOG – Tarcal és Tállya Calling – Új erők Tokaj-Hegyalján

szöveg: Nagy Zita; fotók: Gyöngy Péter és Németh Richard
2014. június 30., Hétfő | ZITABORBLOGJA.BLOGSPOT.HU

Nemrég tértünk haza Tokaj-hegyaljáról – Mádról -, és ha már ott jártunk, természetesen bekukkantottunk néhány “bónusz” helyre is, úgy mint a juh- és kecskesajtoktól illatozó Tokaj-Hegyalja Piac a Disznókő Birtokon, illetve a Sárga Borház, amelynek első emeletén éppen Alkonyi László mutatta be a Tokaj-Tállya-Tökösmál hármast, vagyis a tállyai Kaláka Pince borait. Mivel azóta is sokat gondolunk vissza ezekre az élményekre – mondhatni szívünkbe zártuk az ottani embereket, helyeket, borokat, ételeket, életeket – nagy öröm, ha hír – méghozzá értékes kezdeményezésekről szóló hír – érkezik a borvidékről hozzánk. Ezúttal Tarcal és Tállya “jelentkezett be”, méghozzá az új erők hírével. Lássuk csak…

A teljes cikk innen érhető el.

***

METROPOL.HU – Tarcal-Tállya – Hegyalja új tengelye

szöveg: Vörös Attila; fotók: Gyöngy Péter
2014. június 29., Vasárnap 21:06 | METROPOL.HU

Az elmúlt évtizedek komoly szegmentálódást hoztak Hegyalja életében. Voltak települések és termőterületek, amelyek komoly fejlődést és felértékelődést mutattak, s voltak, amelyek mintha megfeneklettek volna az idő hömpölygő folyamában, s nem tudták hogyan töltsék meg új, de a hagyományos értékekre építkező tartalommal a felhalmozott örökséget.

A teljes cikk innen érhető el.

***

METROPOL.HU – Élményalapú borközpont

szöveg: Vörös Attila; fotók: Gyöngy Péter
2014. június 26.., Csütörtök 19:05 | METROPOL.HU

Basiliscus Borkultúra Központ – élmény, mely az együttműködésre épül, s Hegyalja évszázados értékeit szeretné modern formában átadni. Tarcalon jártunk, hogy egy kicsit körülnézzünk, mit kínál ma a hegyaljai település azoknak, akik igényes szórakozásra, pihenésre és természetesen remek borokra vágynak.

A teljes cikk innen érhető el.

***

TURIZMUS ONLINE – Bormitológiai utazás Tarcaltól Tállyáig

szöveg és fotó: Szántó Zoltán
2014. június 25. | TURIZMUS ONLINE

Lapis, Tökösmál, Galyagos – ma még csak a tokaji borokhoz értő kevesek ismerik e mesebeli hangzású neveket. Néhány év múlva talán természetes lesz, ha így rendelünk egy pohárral a kedvenc furmintunkból vagy hárslevelűnkből.

A teljes cikk innen érhető el.

***

BORÁSZPORTÁL.HU – Éljük újra Tarcalt és Tállyát!

szöveg: Riedl Annamária; fotók: Gyöngy Péter
2014. június 25.., Szerda 09:45 | BORÁSZPORTÁL.HU

Mád után Tarcal és Tállya is sikeresen veszi az akadályt a Tokaj Hegyalja világszínvonalra való törekvésben. Két napot eltölteni ezekben a községekben, kisétálni a napfényben fürdő lankák világába és közben kóstolni a dűlők adta szőlőkből készült sokat sejtető borokat, már most, a fejlesztések elején is hatalmas élmény!

A teljes cikk innen érhető el.

***

BORÁSZPORTÁL.HU – Őszi Túraajánló: Tarcalon jártál már?

szöveg: Németh Richard; fotók: Gyöngy Péter
2013. október 29., Kedd 10:38 | BORÁSZPORTÁL.HU

Utazás – Ha nem, hát itt az ideje. Kirándulni mindig öröm, de talán nem túlzás azt állítani, hogy az ősz színeibe öltözött, borostyán- és aranyszínű természet különösen békés és felfrissítő élményt tud nyújtani. Főleg, ha mindezt megspékeljük némi építészeti, gasztronómiai, borászati örömökkel. Irány Tarcal és a Basilicus Borkultúra Központ.

A teljes cikket itt olvashatják

***

TRAVELO – “Száraz borok és luxushotelek: Tokaj ilyet is tud!”

2013. szeptember 27. péntek | Travelo

…”Vonattal, busszal, hajóval

Ha borbuszozni vagy borhajózni vágyunk, a legegyszerűbb, ha a Tokaj-turizmus munkatársaival felvesszük a kapcsolatot. Ha pedig azt szeretnénk, hogy ne csak a közlekedési kérdésekben legyenek a segítségünkre a környéket nálunk sokkal jobban ismerők, a tarcali Basilicus Borkultúra Központ új szolgáltatását érdemes igénybe venni.

Ők személyre szabott programcsomagokat állítanak össze aszerint, hogy éppen gyerekekkel, szerelmünkkel vagy éppen kollégáinkkal érkezünk, és hogy pontosan mire van igényünk. Borászat-látogatást éppúgy kérhetünk tőlük, mint dűlőtúrát, borvacsorát, kádármester-bemutatót vagy éppen borecet manufaktúra-látogatást. És ez nem feltétlenül kerül vagyonokba: Kanczler András vincellér szerint olyan tíz- és hatvanezer forint között már össze tudnak rakni nekünk egy élménydús hétvégét” …

A teljes cikket itt olvashatják

***

WINE VIRTUOSITY – “Places like Basilicus is a general boost for all in Tokaj”

2013. július 29. hétfő | Niklas Jorgensen

I guess all wine regions needs them to some extent, whether you like it or not. The semi wine tourists that is. They’re not geeks, or bargain hunters but more of leisure travelers and people seeking out quality stays. Quite often this group of people are of the wealthy kind and hence bring money to a wine region.
Tovább olvasás…

***

BOR és PIAC – Zsűrilátogatás a Basilicus birtokon

2013. július 30. kedd | Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2013

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka verseny keretében a zsűritagokkal július 26-án, pénteken a Tokaji borvidékre utaztunk, hogy megtekintsük a tíz legszebb szőlőbirtok közé beválasztott borászatokat, a Patrícius Szőlőbirtokot és a Basilicus Szőlőbirtokot.
Tovább olvasás…

***

IT Business – Bájtokból szőlőfürtök

2013. július 30. kedd | People

Láttak már Önök olyan informatikai felsővezetőt, aki csapot-papot hátrahagyva, egyszerre csak borásznak állt? Még mi sem, ezért érdekesnek tartottuk Basa Richárdnak, a Basilicus Borkultúra-Központ egyik megalapítójának történetét, aki valami teljesen egyedülálló dolgot hozott létre a hegyaljai szőlőtáblák övezte Tarcalon. Tovább olvasás…

***

BOR és PIAC – Basilicus Borkultúra Központ

2013. május 21. kedd | Szőlészet-Borászat

A közvetett célok a magyarországi borturizmus jövedelemtermelő képességének javítása, Tokaj-Hegyalja turisztikai vonzerejét képviselő adottságok kihasználtságának növelése, a helyi vállalkozók összefogásán alapuló térségi együttműködés javítása, ezáltal a régió versenyképességének növelése. Tovább olvasás…

***

hvg.hu – Borkultúra központ nyílt Tokaj-Hegyalján

2013. május 16., csütörtök

Új típusú borturisztikai kezdeményezéssel fogná össze a tokaj-hegyaljai kézműves borászatokat a Tarcalon májusban megnyílt Basilicus Borkultúra Központ, amelynek célja a térségben jelenleg hiányzó, tradícionális borkóstolásra épülő komplex programkínálat létrehozása, illetve annak elérése, hogy az ide látogatók hosszabb időt töltsenek el a régióban, visszajárjanak. Tovább olvasás…

 ***

turizmus.com – Borközpont Tarcalon

2013.05.15. 17:24 | Turizmus Panoráma Bulletin

A múlt hét végén fogadta első látogatóit a Tokaji Borvidék új, komplex borturisztikai létesítménye Tarcalon. A pályázati támogatással magántőkéből kialakított, „Éld újra Tokajt!” szlogennel csábító Basilicus Borkultúra Központ a tokaji kézműves borászatok és manufaktúrák bemutatását, valamint programok szervezését és lebonyolítását tűzte ki célul. Tovább olvasás…

 ***

businesstraveller.hu – Éld újra Tokajt!

2013. május 16. csütörtök  | Hírek

Hiánypótló beruházás nyílt a napokban: a Basilicus Borkultúra Központ a Tokaji Borvidék új, komplex borturisztikai létesítményeként fogadja a vendégeket Tarcalon. Az új létesítmény Tokaj-Hegyalja kézműves borait és termékeit népszerűsíti, komplex programcsomagokat is kínálva. Tovább olvasás…

***

Mirelle konyhája – Basilicus borkultúra központ: Éld újra Tokajt!

2013. május 21.

A múlt héten a május közepén Tokaj-Hegyalján nyíló borkultúra központ sajtótájékoztatóján úgy éreztem, hogy másfél év után végre itthon is ráleltem arra, amit burgenlandi kalandom után annyira irigyeltem az osztrákoktól. Az önzetlen összefogást, a bölcs egymás segítését jól példázó vashegyi borászatok után, Tokaj-Hegyalján is elindult valami. Tovább olvasás…

***

konferenciak.hu – Borközpont nyílt Tarcalon

2013. május 16. csütörtök

A múlt hét végén fogadta első látogatóit a Tokaji Borvidék új, komplex borturisztikai létesítménye Tarcalon. A pályázati támogatással, magántőkéből kialakított, „Éld újra Tokajt!” szlogennel csábító Basilicus Borkultúra Központ a tokaji kézműves borászatok és manufaktúrák bemutatását, valamint programok szervezését és lebonyolítását tűzte ki célul. Tovább olvasás…

***

A Borrajongó – Gigászi hárslevelű-kóstoló

2013. május 8.

Első esti nagy kóstolónk témája a hárslevelű volt. A frissen épült Basilicus Borkultúra Központ volt a helyszín, a résztvevő borászatok pedig a Bott-pince, a Tokaj Nobilis, a Tokaj Kikelet, Demeter Zoltán, az Erzsébet pince, a Paulay Borház, Dorogi István, a Basilicus birtok, illetve a Bodnár-pince. Tovább olvasás…

Ossza meg ismerőseivel oldalunk!

Felkeltettük az érdeklődését?

Lépjen velünk kapcsolatba!

TOVÁBB